indiekirjailija, julkaiseminen, Kaaren kertomus, omakustanne

Viimeistä viedään, vielä kerran


Tässäpä se, tuumittuna tolkuttoman pitkään: viimeisen osan takakansiteksti. Jos olet edelliset osat jo lukenut, mene toki rohkeasti tutkimaan, mitä tuleman pitää. Jos et ensimmäistä pidemmälle ole vielä päässyt, kannattaa jäättää kolmas kirja tuonnemmaksi ja tarrata toiseen. Se(kin) on ihan hyvä, kuulemma.


Kesäkuun viimeinen viikko päättyy työn merkeissä, ajankohtaista on nimittäin kustannustoimittajan oikoluvun ajaminen taittotiedostoon. Luulen, että työ jatkuu heinäkuun puolelle, koska valoisan ajan väsymys on vienyt mehuja ja pakottanut hakemaan melatoniinia pilleripurkista. En koe olevani ollenkaan yhtä tehokas kuin kuukausi takaperin. Illalla uni ei tule ja päivällä silmät eivät tunnu pysyvän auki. Sanoinko jo, etten pidä kesästä? Ai sanoin jo, vaikka kuinka monta kertaa. No, sanon vielä kerran. Siihen päälle vielä hellemigreeni, niin jo on lomafiilis taattu.

Ei lomafiilistä julkaisun valmistelulla toki muutoinkaan tavoita, mutta joka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön. Pilkkuja pitää vielä parannella ja siinä ohessa nipsiä viimeisiä, silmiin osuvia rikkaruohoja. Kannet odottavat jo varmistusta siitä, mikä tulee lopulliseksi sivumääräksi. Kokemuksesta tiedän, ettei sitä voi varmuudella sanoa vasta, kun jokainen pilkku on kohdallaan. Yksikin merkki voi siirtää kappaletta, mikä taas voi muuttaa luvun pituutta ja siten siirtää seuraavaa osaa taitossa sivulla, kahdella, jopa kolmella eteenpäin. Tässä yhden illan aikana sivumäärä on seilannut koko ajan edestakaisin. Kun painoteknisesti lopputuloksen pitää olla vielä neljällä jaollinen, ei numeroiden kanssa kannata turhaan hötkyillä.

Kauaa tässä ei siis enää mene, joten lienee turvallista todeta viimeisen osan julkaisuajankohdaksi heinäkuu 2019. Sitten, todellakin, on loman aika.


P.S. Muistuttelen vielä ensi viikonloppuna Jyväskylässä järjestettävästä Finnconista. Sunnuntaina 7.7. ohjelmassa klo 11-12 on indiekirjailijapaneeli, jota kannattaa ehdottomasti tulla kuuntelemaan. Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s