indiekirjailija, Kaaren kertomus, kirjoittaminen, omakustanne, pohdintaa, WIP

Tilannepäivitys

Kaaren kertomuksen ensimmäinen osa on lähtenyt käsistäni sellaisella vauhdilla, etten todellakaan uskonut tällaista tapahtuvaksi. Alun perin asetin tavoitteekseni saada joku muukin äidin, anopin ja puolison lisäksi lukemaan tekstini. Tähän mennessä sen on lukenut useampikin ’joku muu’. Kiitos kaikille!

Instagram-tiliäni seuraavat ovat saaneet välillä vihertäviä tilannepäivityksiä, nimittäin työ alla parhaillaan olevan projektin WIP eteneminen Scrivener-ohjelmassa tapahtuu sanamäärää seuraavien palkkien mukaan punaisesta kohti vihreää — vieläpä samaan aikaan kevään kanssa.

WIP on käsikirjoituksen 2.vaiheessa, eli tarinaa on ensimmäisen version valmistumisen jälkeen nostatettu kuin taikinaa konsanaan: lukuja on laajennettu, hahmoja syvennetty, lauseita pidennetty ja poimittu, joskus siirretty paikasta toiseenkin. Vaikka alkuperäinen deadline käsikirjoitukselle oli toukokuun loppuun, olen varsin varma saavani sen valmiiksi jo vappuun mennessä. Siinä vaiheessa se siirtyy ensimmäiselle esilukijalleni eli puolisolleni, joka on sopivasti tuossa lähettyvillä ja antaa varsin suoraa palautetta. Puolisoni on pelaaja eikä juurikaan lue kertomakirjallisuutta, joten hän näkee käsikirjoituksessa paljon sellaisia seikkoja, jotka tällainen kaltaiseni paljon lukeva antaa helposti anteeksi. Projektin eteneminen seuraavaan vaiheeseen (1. editointiin) riippuu pitkälti siis siitä, kuinka nopeasti puolisoni jaksaa liuskat lukea. Sitten vasta lähdetään hätyyttelemään muita esilukijoita.

WIPin jälkeen on varsin mahdollista, että siirryn suoraan WIP II:n pariin, sillä vaikka tämän hetkinen tarina onkin varsin itsenäinen, sen jatko on pyörinyt päässäni jo siinä määrin, että muutama muistiinpano on eksynyt Scriveneriin. Olen todennut, että mikäli intoa ja inspiraatiota vain riittää, on parempi jatkaa kirjoittamista suoraan jatkon puolelle. Katsotaan, kuinka kauaksi jatko jaksaa kantaa heti perään vai tarvitaanko väliin hieman pidempi tuumaustauko.

Taukoa on joka tapauksessa tulossa.

Kaaren kertomuksen keskimmäinen osa on tällä hetkellä kustannustoimittajan työstettävänä, ja jahka se palautuu minulle käsiteltäväksi, on löydettävä jostain tarpeeksi aikaa muokkaukselle ja muutoksille, joita varmasti tulee olemaan ja joita keksin aivan varmasti itsekin. Limittäin tämän kanssa työstetään myös viimeistä osaa, joka palautuu keskimmäisen osan jälkeen niin ikään muokkausta varten. Sitten jossain vaiheessa täytyy vielä käydä läpi oikolukukierrokset kumpaankin osaan ja työstää kansikuvat sarjaan sopiviksi. Konsepti kansille tulee olemaan sama kuin ykkösellekin, mutta kansiin tulevat maalaukset ovat vielä mietinnässä, vaikka melko varma tuntuma minulla muutamasta onkin.

Tarkoituksena on ollut saada Kaaren kertomus kokonaisuutena ulos kuluvan kalenterivuoden aikana, mutta koska tahdon mieluummin antaa sille aikaa kuin hätiköidä, tarkkoja julkaisuajankohtia en tahdo vielä ilmoittaa. Sitten, kun julkaisujuna lähtee seuraavaa pysäkkiä kohti, kerron siitä varmasti niin kotisivuillani kuin sosiaalisessa mediassa. On innostavaa päästä jakamaan lisäluettavaa niille, jotka Kaaren kertomuksen matkaan ovat jo lähteneet!

Mitä jatko pitää sisällään, siitä en vielä tiedä. WIPin kirjoittaminen on monessa suhteessa ollut hyvin erilainen kokemus, ja se vaatii vielä työtä, ennen kuin olen valmis harkitsemaan sen julkaisua. Siitä sitten tuonnempana, jahka sinne asti päästään. Ensin kuitenkin Kaaren kertomus on vietävä loppuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s