BoD, indiekirjailija, Kaaren kertomus, markkinointi, omakustanne

Helsingin kirjamessut 2019

Syksy on ehtinyt liueta jo lokakuuksi. Ennen pyhäinpäivää ja talven tuloa ehtii onneksi tapahtua kaikenlaista jännittävää. Luvassa on nimittäin jälleen sekä pyrähdys Helsingin kirjamessuilla että julkinen esiintyminen indiekirjailijan roolissa. Apuva, tästähän alkaa tulla tapa!

Vuosi sitten osallistuin kirjamessuille paljon passiivisemmassa roolissa, ja vaikka Kaaren kertomuksen ensimmäinen osa oli BoD:n osastolla myynnissä, itse kävelin vain kainosti ohi ja nappasin kuvan niin kaukaa, että hädin tuskin edes omaani tunnistin:

Silloin ei olisi tullut mieleenkään näyttäytyä julkisesti messuhulinassa, mutta jo kahdesti Finnconissa esiintyneenä ja kolme kirjaa julkaisseena ei ajatus ole enää lainkaan niin kauhistuttava. Kaipa tässä voi ylpeästi seistä sanojensa (kymmenien tuhansien sellaisten) takana ja lausua muutama vielä päälle. Tänä vuonna myös tuntuu, etten ole yksin, kiitos kannustavan indiepiirin!

Kirjamessut tuntuvat onneksi vielä kaukaiselta ajalta, enkä tällä hetkellä kovin aktiivisesti indiekirjailijan roolia pyöritäkään. Töistä tulee koko ajan jotain mukana kannettavaa ja opintojen deadlinet painavat päälle, joten en ehdi välillä tarttua työstettävään käsikirjoitukseen saati tehdä markkinointia edellistenkään osalta. Tässä on kaksi viikkoa tehokasta työaikaa pudistella pölyjä päästä ja muistella, mitä sitä onkaan saanut aikaiseksi ja miksi.

Lauantaina 26.10.19 klo 15.30 siis koittaa h-hetki BoD:n ständillä (6g40). Mukanani keskustelemassa ovat jo kesän Finncon-paneelista tuttu Raita Jauhiainen sekä esikoisensa vastikään julkaissut Skessa Kaukamaa. Edustamme spefiä kukin vähän eri näkökulmasta ja indiekirjailijoina meillä kullakin on eripituinen ja erilainen polku kuljettuna. Erittäin mielenkiintoinen lähtökohta!

Aikasemmin samana päivänä klo 12.30 pop-up-kirjakaupastakin tuttu kirjailija E.E. Leivo kertoo menestyneen omakustanteen tekemisestä. Toivottavasti junani ei ole myöhässä ja ehdin paikalle ajoissa kuuntelemaan kokeneen kollegan ajatuksia!

Jos siis liikutte Messukeskusksen kulmilla kahden viikon päästä, tulkaapa käymään ja kuuntelemaan meitä siellä ohjelmapaljouden seassa! Messuviikolla on paljon muutakin mielenkiintoista tapahtumaa ja tietysti on myynnissä kirjallisuutta useilta eri tekijöiltä, myös allekirjoittaneelta. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa ja katsomassa, josko seuraava lukukokemus löytyisi pienimpien tekijöiden joukosta!

Tässäpä vielä kanssakeskustelijoideni päivitykset heidän some-syötteistään:

1 vastaus artikkeliin “Helsingin kirjamessut 2019”

  1. Päivitysilmoitus: Hyvä ystävä – Inna Airola

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s