indiekirjailija, julkaiseminen, kirjoittaminen, markkinointi, omakustanne, WIP

Uusi kesä, uudet haasteet

Olen tainnut useassa yhteydessä mainita, että kesä ei ole lempivuodenaikani. Vietän kesän kernaasti neljän seinän sisällä omissa ajatuksissani aurinkoa ja ihmisiä vältellen, mutta välillä täältä vampyyriluolasta on hyvä käydä katsomassa, mitä ulkomaailmassa tapahtuu.


Kesä alkoi vapaudella, sillä Kaaren kertomuksen viimeinen osa lähti taittokuntoisena kustannustoimittajan viimeiseen voiteluun. Olo on ollut siitä lähtien aivan uskomattoman kevyt ja onnellinen. Toki juhlia voi vasta julkaisun myötä, muttei se niin kaukana ole, etteikö vähän voisi ennakkoa ottaa. Hiphei ja hurraa! 🥳


Alun perin olin ajatellut antavani vähän aikaa peliharrastukselle, mutta toisin kuitenkin kävi: projektini WIP on tässä jo puoli vuotta kolkutellut kärsimättömänä vastaanoton ovea enkä voinut olla ottamatta sitä saman tien käsittelyyn, kun tila vapautui. En tiedä, mikä mielenhäiriö minulla on tai onko kaikki vain jotain kofeiini-sokeri-krapulaa, mutta siitä huolimatta, että WIP I on saanut hautua hyvän aikaa koskematta, sen uudelleen läpikäyminen on ollut aivan käsittämättömän nautittavaa. Olin tekstin lukemisesta (!) niin täpinöissäni, etten olisi malttanut käydä nukkumaan. Myönnän, että olen dementikko omien tarinoideni suhteen:

Onpa jännää! Mitähän tässä seuraavaksi tapahtuu?

Minä, ihan joka kerta

Mutta jotakin on toisin kuin tähän mennessä, sillä eihän omasta tekstistään voi tykätä! Tietysti olen tykännyt kaikista teksteistäni enkä olisi takuulla jaksanut ikuisuusprojektini parissa kahta vuosikymmentä ilman ihan silkkaa rakkautta, mutta jos Kaaren kertomus on minulle se elämän rakkaus, pitkä ja kärsivällinen, jonka kanssa saa riidellä, niin WIP on totta tosiaan salamasuhde, intohimo joka vie mennessään. Se alkoi ihan sattumalta, tasan yhden-kahden lauseen ideasta, levisi ja lähti lapasesta siten, että nyt haaveilen neljän kirjan kokonaisuudesta näiden uusien hahmojen matkassa. Toinen osa on tällä hetkellä raakatekstin työstövaiheessa.

Toivon, että tämän vuoden aikana voisin kertoa tarinasta enemmän, mutta ensin on saateltava Kaaren kertomus viimeistä myöten maailmalle. Ja vaikka WIP ei ihan ”Loputon matka” olekaan, moni asia on kuitenkin erilailla ja vaatii tuumimista ja makustelua ennen kuin olen valmis paljastamaan lisää.

Ei ihan tätä nyt kuitenkaan 😅

Kuten viime vuonna, myös tänä kesänä tulen osallistumaan Finnconiin esiintyjän roolissa. Olenkin jo sovittellut päähäni erimallisia paperipusseja, mutta vielä en ole löytänyt ylleni sopivaa jätesäkkiä, joka istuisi mukavasti mahdollisilla hellekeleilläkin.

Tänä vuonna Finncon järjestetään 5.-7. heinäkuuta Jyväskylässä, mikä näin pääkaupunkiseudulta kauempana asuvalle on ideaali sijainti. Tällä kertaa tarkoitus olisi päästä myös lauantain ohjelmasta osalliseksi yleisöön soluttautuen, mutta sunnuntaina ohjelmassa klo 11-12 onkin sitten (kuulemani mukaan) Finncon-historian ensimmäinen indie-paneeli. Kanssani omakustantamisen haasteista ja kokemuksista kotimaisella spefikentällä ovat keskustelemassa Raita Jauhiainen ja Janne Kellari. Pääsy on ilmainen, Jyväskylä kaunis ja yliopiston alue selkeä jopa tällaiselle suuntavaistottomalle.

Tervetuloa siis kuuntelemaan!


1 vastaus artikkeliin “Uusi kesä, uudet haasteet”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s