indiekirjailija, julkaiseminen, Kaaren kertomus, omakustanne

Tänään, toistamiseen

Aivan kuin olisin joskus ennenkin ollut tässä, täpinöissäni tärisemässä.

Kymmenen kuukautta on ehtinyt vierähtää siitä, kun edellisen kerran olin tässä samassa tilanteessa. Se on pitkä aika, mutta uskokaa pois, ei se siltä tunnu. Enemmänkin tuntuu kuin olisin vasta eilen tapellut ensi kertaa kansilaskurin kanssa, ahdistunut ohilyöntejä ja virheitä, jotka kymmenestä kyyläyksestä ja viivottimen kanssa viilailusta huolimatta olisivat tekstiin jääneet.

Tällä kertaa tekninen toteutus oli verrattain vaivatonta, kiitos kerran jo opitun, mutta kannen taustakuva piti ajaa vielä kerran kuvanmuokkauksen läpi, koska palvelin herjasi sitä liian epätarkaksi. Nyt työ on kuitenkin valmis, tallennettu kustantamon palvelimelle ja toimeksianto jätetty. Laskua siis odotellessa.

Vielä viimeisenäkin hetkenä silmäilin sanoja, siirtelin sijamuotoja ja leikkaisin virkkeitä kahtia. Ei kukaan tiedä eikä kukaan huomaa, mikä muutos on minkäkin korjauskerran jäljiltä, mutta omalle mielelleni se tuo rauhaa. Olen tehnyt parhaani, tajuttomasti ja tarkkaa työtä tähän päästäkseni.

Toivon, että huolellisuuteni näkyy edes jossain määrin laadukkana lopputuloksena. Tätä ei ole huitaistu eikä hutiloitu. Se on kustannustoimitettu alusta loppuun ja oikoluettu useampaan kertaan ennen toimeeksiantoa. Vaikka olen oppinut sietämään virheitä, en silti pidä niistä. Jos sinne on jotain jäänyt, olkoon se muistutuksena siitä, että olen vain ihminen enkä koneeseen kiinni kasvanut lisäosa.

Toivoisin voivani olla nopeampi ja tehokkaampi, mutta minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa. Kun vapaa-aika on välillä olematonta ja sekin vähä jaettava vaativan harrastuksen ja oman hyvinvoinnin vaalimisen välillä, joskus viikossa ei ehdi kuin virkkeen verran eteenpäin yhdessä tarinassa vaikka puolenkymmentä muutakin vaatisi samaan aikaan huomiota. Kymmenen kuukautta on aika, joka tälle oli pakko antaa. Nyt on pysähdyttävä päiväksi ja pariksi ja siirryttävä matkan viimeiselle taipaleelle.

Lupasin, että tarina jatkuisi loppuvuodesta 2018. En kuitenkaan tiedä, milloin Kaaren kertomuksen keskimmäistä osaa pääsee lukemaan. BoD:lla on meneillään vuoden kiireisin ja ruuhkaisin aika, joten jouluksi en luultavasti pääse lahjoittamaan tätä edes läheisimmilleni. En ole varma, meneekö toimeksiantokaan läpi normaalin parin arkipäivän sisällä saati valmistuuko e-kirja kahden viikon kuluessa. Onkin parempi odotella uutta vuotta ja seurata tiedottelua somekanavieni kautta.

Enää se ei kuitenkaan ole minun käsissäni. Olen päästänyt irti.

Kaksi osaa valmiina, yksi jäljellä.

3 vastausta artikkeliin “Tänään, toistamiseen”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s