indiekirjailija, Kaaren kertomus, kirjoittaminen, omakustanne, pohdintaa, WIP

Kesäsuunnitelmia ja -haasteita

Edellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt tovi, mikä selittyy pitkälti elämän karuilla realiteeteilla: työn ja opiskelun välissä on ollut hyvin vähän aikaa lukea edes muiden tekstejä saati raapustella omia. Olen joutunut tuomaan osan kesken olevista töistä kotiin, joten poden pienoista epämääräisyyttä siitä, mihin seuraavaksi oikein ryhtyisin nyt, kun iso osa deadlinesta on jo takana. Vaikka blogi ja Facebook välillä hiljaisia ovatkin, seuraan meininkiä muualla pitkälti Instagramin ja Twitterin välityksellä.

Tässä kevään aikana olen tasaisin väliajoin käynyt kurkistelemassa kirjastojen lainaus- ja varaustietoja, jotka Kaaren kertomuksen ensimmäiselle osalle ovat olleet hämmentynyttä hymyä herättäviä. Kirja on koko ajan jonkun käsissä (muidenkin kuin äidin ja anopin), ja vaikka en voikaan tietää, keitä te ihanat ihmiset olette, toivon jokaisen viihtyneen tarinan parissa. Teille, jotka olette tulleet mukaan vastikään, kerrotakoon, ettei jatkoa tarvitse odotella ikuisesti: keskimmäinen ja viimeinen osa ovat olleet jo aikoja valmiina ja paraikaa kustannustoimittajalla käsittelyssä. Jos siis epäröit tarttua aloitukseen ennen kuin kokonaisuus on valmis, kovin kauaa ei tarvitse odotella. Itsehän olen jo työstämässä aivan toista tarinaa.

Nimittäin (*tähän rumpupärinää*) WIPin beta-versio on vihdoinkin valmistunut! Tavoitteeksi asettamani sanamäärä rikkoutui ja käsikirjoitus on siirtynyt armaan ja armoitetun puolisoni syynättäväksi. Heti tuli kommenttia ja kritiikkiä helmasynneistäni suurimman eli ylipitkien virkkeiden osalta, mutta minä mietin niitä tarkemmin palautteen valmistuttua. Nyt on aika juhlistaa tätä saavutusta ja kääntää katse odottavaisin mielin kesälomaan ja pitkiin, tylsiin päiviin, jolloin ei olekaan muuta kuin aikaa tehdä kaikkea luovaa. WIP II:n raakaversion lisäksi työsuunnitelmaan lisättäneen Kaaren kertomuksen keskimmäinen osa jossain muodossa ja jossain kohtaa kesää lienee ajankohtaista alkaa valita kansitaidettakin. Talvinen tappelu ykkösosan kansikuvan kanssa sai minut sen verran sisuuntuneeksi, että kakkonen saa tuta taitoni (!) saman tien. Heh.

Mitäpä muuta sitten kesä tuo tullessaan? Ensinnäkin ensimmäisestä osasta on tulossa arvostelu painettuun julkaisuun (apua!). Sen ohessa ilmestyy haastattelu, johon vastailin tuossa aikaisemmin keväällä (tupla-apua!). Lisäksi sain kutsun osallistua erääseen tapahtumaan juttelemaan Kaaren kertomuksesta, jolloin omaa pärstää voi olla vaikea peitellä esimerkiksi jätesäkkiin tai vaikkapa pahvipussiin (googlatkaapa tässä kohtaa ’Langdon Cobb’). Lupauduin kuitenkin turhia tuskailematta, sillä olen kutsusta todella, todella otettu ja innoissani lähdössä mukaan. Näistä tarkemmin tuonnempana, jahka asiat tulevat ajankohtaisemmiksi ja varmistuvat. Kannattaa siis seurata ilmoittelua!

Kesäkuun kääntyessä tulee aika myös laittaa ensimmäiselle osalle kampanja ja hilata hintaa huokeammaksi. Kovin alas painetun kirjan hintaa ei pysty saamaan kustantajan oman osuuden vuoksi, mutta e-kirjalle suunnitteilla on kampanja, joka toivon mukaan saisi epäröivätkin kokeilemaan Kaaren kertomusta sähköisessä muodossa. Muutama mutta on vielä matkassa, mutta jahka niistä selviän, uskon selviäväni muistakin kesän eteen heittämistä haasteista.

 

3 vastausta artikkeliin “Kesäsuunnitelmia ja -haasteita”

  1. Kuulostaapa upealta, olet saanut markkinointirummut kunnolla pärisemään. 🙂 Hienoja saavutuksia nuo painettuun julkaisuun saatu arvostelu ja haastattelu. Eivät todellakaan ole mitään itsestäänselvyyksiä indiekirjailijalle. Isot onnittelut!

    Hienoa myös, että olet päässyt tapahtumaan keskustelemaan kirjastasi. Tilaisuus on varmasti jännittävä mutta eiköhän se hyvin mene!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s