BoD, indiekirjailija, julkaiseminen, Kaaren kertomus, omakustanne, sähkökirja

Tilannepäivitys

On vaikea uskoa, että viikko on jälleen vierähtänyt. Vasta viikko sittenhän latasin ensimmäisen osan ensipainoksen tiedostot BoD:n palvelimelle ja tuskailin siihen perään pari unetonta yötä. Sydän tykyttää vieläkin.

Tätä olen toivonut joka päivä siitä asti, kun ensimmäiset rivit kuvaputkinäytölle näppäilin joskus vuonna nakki.

Päivätyössä pitää tällä ja ensi viikolla sen verran kiirettä, että julkaisun ajoittaminen samaan syyssyn ei aivan ollut kaikkein järkevin idea. En ole ehtinyt oikein saada kiinni ajatuksesta, että olisin julkaissut (indie)kirjailija, ja vaikka asiaa olisi pitänyt juhlistaa, sekään ei ole onnistunut. Julkkaritkin ovat luvassa vasta helmikuun lopulla, koska allekirjoittanut ei yksinkertaisesti ehdi aikaisemmin mihinkään sopivaan seuraan.

Toki eihän kovakantinen luultavimmin ole kenenkään käsiin asti päätynyt, sillä se on tosiaan ensisijaisesti tehty itselleni ja läheisilleni hyllyn koristeeksi ja siksi, että e-kirjan muunnos ehtisi ulos pehmeäkantisen kanssa samoihin aikoihin. Vaikka lukunäyte onkin tarjolla juuri kovakantisesta ensipainoksesta, julkkareiden aikaan myös yleisöystävällisemmät versiot ovat toivon mukaan pöllähtäneet pihalle ja ehkäpä jonkun lukulistallekin. Mikäli näin tapahtuu, kannustan käyttämään Goodreads-palvelua, jonne olen lisännyt sekä oman kirjailijaprofiilini että ensimmäisen osan (kovakantisen) tiedot. Käykääpä seuraamassa sielläkin!

Tässä kohtaa todettakoon, että pehmeäkantisesta laitoksesta on jo tehty toimeksianto BoD:lle, mikä tarkoittaa aikataulussa pysymistä ainakin siltä osin. Viikko 7 tulee näillä näkymin olemaan markkinointiin ja myyntiin tarkoitetun version virallinen julkaisuviikko, ja mikäli BoD:n lupaus kaksi viikkoa kestävästä e-kirjamuunnoksesta pitää paikkansa, myös sähköinen versio ilmestynee samoihin aikoihin mukavan kampanjan saattelemana. Tilannepäivityksiä siis tipahtelee lähiaikoina lisää, joten kannattaa seurata sosiaalisen median kanavia.

Julkaisu on osoittautunut varsin kokonaisvaltaiseksi vaiheeksi, ja vapaa-ajan vähyyden vuoksi jälkimmäisen osan (tai nyttemmin keskimmäisen ja viimeisen osan) editointikierros on ollut toistaiseksi jäähyllä. Palaan tekstin pariin tilanteen rauhoituttua sekä töissä että julkaisurintamalla, vaikka muutoin olen varsin tyytyväisin mielin enkä stressaa lopputarinan suhteen lainkaan samalla tavalla kuin tämän alun kanssa. Keskimmäinen osa lähtee kustannustoimittajan tutkittavaksi maalis-huhtikuussa, missä vaiheessa toivon saaneeni myös viimeisen osan viriteltyä valmiiksi niin, ettei lausunnon hankkimista siitäkään tarvitsisi kovin kauaa viivytellä. Itse haluaisin saattaa koko projektin valmiiksi kuluvan vuoden aikana, mutta asia varmistuu vasta kustannustoimittajan tuomiolla.

Edessä on siitä huolimatta  mielenkiintoinen kesä ei vain siltä osin, että Kaaren kertomuksen vuosia kestänyt taival on tulossa osaltani päätökseen vaan myös siksi, että saan omistautua täysivaltaisesti muille projekteille ilman keskeneräisyyden kiusaamaa omaatuntoa. Se on jännittävä tunne, kutkuttavakin jollain kierolla tavalla, ja vaikka tuolla puolen odottavat projektit ovat monet hyvinkin pitkällä, ne ovat silti vielä monella tapaa kesken ja tahtovat saavat jakamattoman huomioni.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s