Ikuisuusprojekti, kirjoittaminen

Milloin tulee valmista

Ikuisuusprojektin ensimmäinen osa palautui kustannustoimittajalta oikoluvusta. Siitä huolimatta, että palautetta tuli lähinnä välimerkkien käytöstä ja joistain koukeroista kikkailuista, kroonisena perfektionistina ikinä ei voi olla tyytyväinen. Kommenttiraitaa selatessa oli kuitenkin pakko nauraa omalle hölmöydelle ja sokeudelle, sillä palaute oli täyttä asiaa ja osui aivan asian ytimeen. Miten en ollut sitä itse huomannut?

Kun yksittäisen projektin parissa viettää vuosia, välillä vähemmän, välillä enemmän, sokeutuminen tekstille on melkoisen vakavaa laatua. Tämä siitä huolimatta, että olen ottanut tekstiin etäisyyttä ja melkein hakannut delete-nappulan näppäimistöstä irti karsimisvimmoissani. Ja ainakaan liiaksi en ole tekstiin rakastunut, sillä enemmän olen tainnut käyttää aikaa sen vihaamiseen.

Nyt on kuitenkin aika rakastaa tekstiä, purkaa oikoluku ja katsoa vielä kerran, ihan hienovaraisesti ja sievästi vain. Perfektionistipetoa ei saa päästää enää irti, muutoin valmista ei tule koskaan. Erään suuresti ihailemani ihmisen sanoin,

Ei kirjasta koskaan valmista voi tullakaan — se vain julkaistaan

Varsin viisasta tekstiä henkilöltä, joka ei harrasta kirjallisuutta. Pidätän kuitenkin oikeuden tehdä niin sanotut georgelucasit eli käydä käsiksi vanhaan materiaaliin viimeistään parinkymmenen vuoden päästä. Leikkaushuoneen lattialta löytyy kyllä tavaraa.

Special edition director’s extended cut, täältä tullaan 😅

Jonain päivänä, keväällä tämän tuuminnan mukaan, tämäkin teksti pääsee painosta ulos ja saatte nähdä, millaisia kimuranttikoukeroita ja välimerkkivimmoja meikäläisen kursorista on kotoisin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s