ahdistus, hylsy, Ikuisuusprojekti, kirjoittaminen

Portaat

Tänään sähköpostiini kilahti seuraavanlainen viesti:


Parhaat kiitokset lähettämästäsi kirjaehdotuksesta, johon olemme mielenkiinnolla tutustuneet. Valitettavasti joudumme toteamaan, ettemme kuitenkaan voi sisällyttää sitä kustannusohjelmaamme. Pahoittelemme, että olet joutunut odottamaan vastaustamme poikkeuksellisen pitkään.


Peruskohteliaisuuksia. Kiva, että kuitenkin lopulta vastasivat. Joissain toisissa paikoissa viestit ovat lentäneet mihin lie limboon saman tien saavuttuaan eikä perästä ole kuulunut edes automaattikuittausta. Jokunen on vielä periaatteessa matkalla, mutten kuvittelekaan koskaan niistä kuulevani. 

Onhan näitä nähty jo maailman sivu, eikä yksi lisää tunnu missään. Siirsin viestin samalla rutiinilla arkistoon kuin millä lähettäjät ovat käsikirjoitukseeni ”tutustuneet”. Olo on kuin jossain ikiliikkujan portaiden pohjukassa, eteenpäin mennään mihinkään pääsemättä, kohti uusia pettymyksiä ja aina takaisin alkuun; välillä pitää taistella ja ottaa turpaan, toisinaan kuljetaan alamäkeä iloisin mielin.

Turhaan tässä tuskaa kannattaa pitkittää, ei se unelma tule lähemmäksi yhtään enempää sinnikkyydellä kuin kovalla työlläkään. Väitäpä minulle, että ”unelmat toteutuvat, jos niihin vain uskoo.” Kuinka kauan tässä pitää uskoa, vai olenko vain uskonut väärin kaikki nämä pitkät vuodet ja kohta vuosikymmenet? Laitanko sormeni ristiin väärällä tavalla, onko suitsukkeissa väärät tuoksut?

Pah.

On tässä päivässä jotain iloakin. Editointikierros nro. 2378 on tullut päätökseen ja ”the end” on naputeltu (jälleen kerran) viimeistä kertaa. Viime viikonlopulle suunnittelemani päätös venyi viikolle ja melkein viikon ylikin leipätyöstä kertyneiden velvollisuuksien ja vapaa-ajan vähyyden vuoksi.

Olisiko nyt sitten aika koettaa irrottautua tästä oravanpyörästä, vääntää kierre auki ja ottaa askel kohti unelman toteuttamista oikeasti jonnekin johtavilla portailla? Mitä askelmia seuraavaksi tulisi ottaa? Eipä hyvältä näytä.

Pitäisi nimittäin

  1. hankkia kustannustoimittaja 
   • hankkia rahaa kustannustoimitusta varten
  2. raivata aikaa kalenterista
   • odottaa seuraavaa lomaa, koska muuten ei ole rahaa (kts. kohta 1)
  3. palata kansikuvataiteilijan kanssa asiaan
   • odottaa, että taiteilija ehtii raivata aikaa tälle projektille eli palataan sillä välin kohtaan 1
  4. hankkia uusi ohjelmisto kannen suunnittelua ja kirjan taittoa varten
   • hankkia rahaa niitä varten, mutta sitten kohta 1: FAIL
  5. lyödä kirjailijanimi lukkoon
   • perfektionistina ei tule onnistumaan kuitenkaan. Miten olisi Toivo Torstai?
  6. markkinoida
   • kehdata
  7. kehdata
   • painua peiton alle piiloon
Onneksi on vaativa leipätyö, joka ratkaisee nämä vapaa-ajan ongelmat. Eipähän ehdi ahdistua.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s